LET OP DIT IS EEN MEDISCH HULPMIDDEL!

Wanneer te gebruiken?
Voltaren Warmtepleister kan gebruikt worden bij spier-, rug-, nek- en schouderpijn.

Hoe te gebruiken?
Zorg ervoor dat uw huid schoon, droog en vetvrij is. Scheur het zakje voorzichtig open (vanaf de inkeping). Haal de pleister pas uit het zakje vlak voordat u hem gebruikt. Verwijder meteen de beschermfolie van het zelfklevende deel van de pleister en breng de pleister op de huid aan, ter hoogte van de spierpijn. Voor optimale resultaten laat u de pleister 8 uur zitten. Laat de pleister echter niet langer dan 8 uur op dezelfde plek zitten. De pleister blijft op zijn plek en kan gemakkelijk verwijderd worden. Verwijder de pleister als u overmatig transpireert. De pleister is uitsluitend bestemd voor uitwendig en eenmalig gebruik.

Wanneer Voltaren Warmtepleister niet gebruiken?
Wanneer mag ik de voltaren warmtepleister niet gebruiken?
Als u reeds een allergische reactie heeft gehad op een warmtepleister Op delen van de huid waar de warmte niet kan worden gevoerd of op beschadigde huid Bij kinderen jonger dan 12 jaar of personen die niet in staat zijn om de pleister zelf te kunnen verwijderen. Op blauwe plekken of zwellingen tot 48 uur na de schade.

Welke voorzorgen moet ik nemen?
Praat met uw arts of apotheker voordat u deze pleister gebruikt als u last heeft van volgende aandoeningen:
Een slechte circulatie (bv. veroorzaakt door hartfalen)
Zwangerschap
Zenuwbeschadiging (bv. gevoelloosheid ten gevolge van diabetes)
Rheumatische arthritis
Huidaandoeningen zoals eczeem, psioriasis of een zeer gevoelige huid
Praat met uw arts of apotheker voordat u dit product gebruikt als u ouder bent dan 65 jaar wegens een hoger risico voor een zeer gevoelige huid. Niet gebruiken tijdens het slapen, door te liggen op de warmtepleister of door druk aan te brengen tijdens het gebruik (bv. Bij gebruik van een riem). Warmtepleisters kunnen mogelijk brandwonden veroorzaken. Stop onmiddellijk het gebruik en raadpleeg uw arts als u enig ongemak, branderigheid, zwelling, uitslag of andere veranderingen op uw huid opmerkt op de plaats waar de warmtepleister is aangebracht. Deze warmtepleister bevat ijzerpoeder. Bij het inslikken van dit poeder, raadpleeg dan onmiddellijk een arts. Indien het poeder in contact komt met de ogen of de huid, spoel overvloedig met water en raadpleeg een arts.

Bij vragen raden we u aan om eerst ons te bellen op 075-3030670.